Η Πολωνία προτείνει μόνιμη παρουσία Αμερικανικών στρατευμάτων στο εσωτερικό της – Αντιδρά η Ρωσία

Σύμφωνα με το RT η Πολωνία έχει ήδη κάνει πρόταση στις ΗΠΑ για δημιουργία Αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο εσωτερικό της. Στο δημοσίευμα αναφέρεται η ύπαρξη απόρρητου εγγράφου 39 σελίδων που στοχεύει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Πολωνίας – ΗΠΑ.

Καταβάλλοντας αυτά τα χρήματα, η Βαρσοβία ελπίζει ότι «θα μπορέσει να οικοδομήσει ακόμη ισχυρότερους δεσμούς» με τις ΗΠΑ, οι οποίες ουσιαστικά θα λειτουργήσουν ως εγγυήτρια δύναμη για «την ασφάλεια και την ελευθερία του λαού της Πολωνίας». Τα έγγραφα, που διέρρευσαν πριν περίπου ένα μήνα μετά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, περιέχουν λεπτομερείς χάρτες διαφόρων τοποθεσιών όπου η Βαρσοβία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα αμερικανικά στρατεύματα.

5b0bfb38fc7e9377198b459b

Η έκθεση τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πόλεις του Bydgoszcz και του Torun στην καρδιά της χώρας είναι οι ιδανικές τοποθεσίες για την εγκατάσταση μιας μόνιμης παρουσίας των ΗΠΑ στην Πολωνία.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ικανοποιημένες από μια τέτοια εξέλιξη ενώ ο χάρτης που παρουσιάζεται στο έγγραφο έχει την κωδική ονομασία: «Πρόταση για μόνιμη παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία».

Πληροφορίες: https://geochessboard.com/2018/05/28/poland-offers-2bn-for-permanent-us-base-moscow-warns-of-dangerous-consequences/

GEOPOLITICAL CHESSBOARD

Leave a Reply