Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε διάφορες πόλεις στις 6 Ιουνίου!

Νέες κινητοποιήσεις εν μέσω τις εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας ετοιμάζει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και έρχεται συνεχώς σε επαφή μαζί μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τον κόσμο που θέλει να κάνει κάτι για να δείξει ότι είναι όρθιος κι εμείς απλά ακολουθούμε το λαϊκό αίσθημα», δήλωσε στη Voria.gr ο Όθωνας Ιακωβίδης, ένας εκ των διοργανωτών και προσθέτει πως «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη, μέσα στις πρώτες μέρες τις ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν κάποιες πόλεις όπου θα διοργανωθούν συλλαλητήρια. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή την τελική συμφωνία.

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. «Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/sillalitiria-se-diafores-polis-tin-6i-iouniou-gia-ti-makedonia

Leave a Reply