Ευρωπαϊκή ανησυχία για τα όπλα που φτάνουν στα χέρια παράνομων μεταναστών!

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η παράνομη μετανάστευση στις Ευρωπαϊκές χώρες. Οι χώροι φιλοξενίας τις περισσότερες φορές δεν πλοιρούν τις συνθήκες διαβίωσης, ενώ πολλοί από αυτούς τους χώρους φιλοξενούν υπεράριθμους μετανάστες.

Περιστατικά βίας παρατηρούνται καθημερινά όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι με κάποιο τρόπο «περνάνε» και όπλα στα χέρια των παράνομων μεταναστών.

Ο κίνδυνος ενδεχόμενης εξέγερσης οπλισμένων παράνομων μεταναστών ελοχεύει ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που προειδοποιούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να παρθούν μέτρα άμεσα.

Μερικές ημέρες πριν στο κέντρο φιλοξενίας, στην γερμανική πόλη Ellwangen, σε έφοδο της Αστυνομίας συνελήφθη 23χρονος μετανάστης από το Κονγκό. Ωστόσο 200 Αφρικανοί απείλησαν ότι αν δεν απελευθερωθεί τα επόμενα λεπτά θα έριχναν την πύλη. Τελικά η αστυνομία απελευθέρωσε τον 23χρονο ενώ οι μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας εμπόδισαν και την απέλαση του.

Ο αντιπρόεδρος της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Aalen, Bernhard Weber, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ότι «δεν μπορώ παρά να κοιτάξω τους συναδέλφους μου με μεγάλο σεβασμό για το τρόπο αντίδρασης σε μια τέτοια επιθετική και εξαιρετική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες ήταν οπλισμένοι. Ανάμεσα τους κάποιοι προειδοποίησαν ότι αν ξανάρθουν οι αστυνομικοί εδώ δεν θα γλιτώσουν».

Παρόμοια περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο συχνά και στην χώρα μας, η οποία θεωρείται μαζί με την Ιταλία και την Μάλτα οι κύριες είσοδοι των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Πληροφορίες:

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/migrants-germany-prevent-deportation-congo-ellwangen-a8333251.html

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.fluechtlingsunterkunft-ellwangen-200-migranten-verhindern-abschiebung-eines-mannes.55af9937-794f-493a-af1e-e5eea561645b.html

GEOPOLITICAL CHESSBOARD

Leave a Reply